Costes Restaurant ASZTALFOGLALÁS A 2010 óta Michelin csillagos Costes étterem várja Önöket Budapest belvárosában. A Rácz Jenő nevével fémjelzett, hétfogásos kóstoló menünk emlékezetes gasztronómiai élményt nyújt a fine dining kedvelői számára.
Hétfogásos kóstolómenü BŐVEBBEN Szezonálisan változó degusztációs menünk precíz alktómunka eredménye, amely a figyelmes kiszolgálással párosítva különleges vendégélményt nyújt.
 
 
 
A Costes étterem a Costes csoport első egysége, Budapest gasztronómiai térképének élénk színfoltja 2008-ban nyitotta meg kapuit. Két évvel később a kiemelkedő szakmai tevékenységet Michelin csillaggal díjazták, amelyet a hazai fine dining vendéglátás Ráday utcai fellegvára azóta is, tizenkét éve töretlenül őriz.

A tekintélyes múlt folytatása érdekében 2022-ben séfpatronként Rácz Jenő csatlakozott az étterem csapatához. Megújuló koncepciónkban az egység  hétfogásos kóstolómenüvel várja a modern európai konyhát kedvelőket.

A hangsúly – a csoport többi étterméhez hasonlóan – itt is az alapanyagok minőségére kerül; a tányérokat a Rácz Jenőtől megszokott bohó elegancia, a néhol avantgárd, néhol meghökkentő kombinációk jellemzik majd.

 
 
 
parallax background
 

A séf

A Costes étterem séfpatronja, Rácz Jenő fiatal kora ellenére elismerésre méltó utat járt be. Éveket töltött azzal, hogy a világ legkiválóbb séfjétől tanult a világ legfontosabb gasztrofővárosaiban, például Londonban, Koppenhágában, Szingapúrban és Sanghajban, és gyorsan a különféle kulináris technikák szakértőjévé és rajongójává vált.

Széleskörű nemzetközi tapasztalatai miatt felkérték, hogy segítsen egy új sanghaji étterem megnyitásában, amely mindössze öt hónappal a nyitás után kapott Michelin-csillagot. Nem sokkal később Jenőt a kínai Bocuse D'Or válogatott edzőjének nevezték ki.

2018-ban Jenő hazatért és az egyik legnépszerűbb magyar főzőműsorban (Konyhafőnök) szerepelt mentorként és zsűritagként.

Az étterem head chef pozícióját Koppány Levente tölti be, akinek neve ismerősen csenghet az étterem fejlődését követők számára: 2019-ben sous chef-ként tevékenykedett a Costes konyhájában. A fiatal szakember számos Michelin-csillagos londoni étteremben is bizonyította már tudását.

Galéria

 

Tervezze meg látogatását!